PRINCIPIS BÀSICS PER AL BONSAI.


Bonsai

Un Bonsai és el conjunt harmònic i equilibrat format per una o més plantes (generalment exemplars d'espècies arbòries o arbustives cultivades en forma d'arbre miniatura) i el suport sobre el que viuen (normalment un test en forma de safata) amb un substrat de cultiu apropiat. Bonsai és una paraula japonesa formada per dos ideogrames. Bon equival a safata, i Sai equival a cultivar. Per tant, Bonsai equival a cultivar en safata.


Taula de continguts

1 Història
2 Tècniques per al cultiu
2.1 Atencions
2.2 Reg
2.3 Adob
2.4 Poda
2.5 Trasplantament
3 Classificació per estil
3.1 Espècies més habituals
4 Vegeu també

Història

Un bonsai no és una planta genèticament empetitida, sinó un arbre normal i corrent el qual es manté petit en podar-li les branques i arrels, i mantenir-lo dintre d'un volum reduït de terra. Un bonsai mantingut correctament sobreviurà a un arbre normal de la mateixa espècie. Tot i això, el bonsai necessita moltes atencions.

Com tots els arbres, cal que les bonsai visquin a l'exterior, i si no és possible, només alguns arbres tropicals aguanten curts períodes a l'interior d'un habitatge, al costat d'una finestra on li toqui el sol unes quantes hores, però és millor que no sigui de forma directa i no s'han de situar a prop d'una font de calor. Aquests bonsai amb el temps es debiliten i perden la forma, raó per la qual han de situarse a ple sol sempre que el temps no sigui massa fred, car aquests arbres tropicals han de protegir-se de les gelades: en climes freds s'haurà de vigilar durant l'hivern que no hi hagi un brusc descens de temperatura. El rang crític per als arbres tropicals oscil·la segons l'espècie entre els 3 i els 7 °C.


Següent